24. jan. 2013

Kanelsnurrer ála Meyer


Varighed: 5 timer
Dejen
Opskriften rækker til ca. 12 store kanelsnurrer og 16 mindre
  • 5 dl kold sødmælk
  • 50 g. gær
  • 1 stort æg
  • 1 kg. hvedemel
  • 150 g. sukker
  • 15 g. havsalt
  • 12 g. stødt kardemomme
  • 150 g. smør
Remonce
  • 125 g. blødt smør
  • 125 g. sukker
  • 2 spsk. stødt kanel
Desuden
  • 1 sammenpisket æg
  • Perlesukker
Fremgangsmåde
Gæres røres ud i den kolde mælk, og æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme tilsættes og dejen æltes. Hvis du bruger køkkenmaskine, så brug dejkrogen og indstil den på medium. Dejen æltes til den er glat og blank og slipper skålen/bordet. Da dette tager omkring de 20 min. anbefales det derfor også, at man benytter en køkkenmaskine, ellers bliver det meget hårdt for armene.

Smørret skæres ud i terninger og kommes i dejen lidt efter lidt. Min KitchenAid kunne ikke holde til at køre hele dejen med på én gang, så del dejen op i 2 og ælt dem hver for sig, og når smørret er æltet helt ind i de 2 klumper, samles de, og der æltes igen i 10-20 min. Det er vigtigt at dejen får lov til at ælte i den tid der står! Når dejen er æltet færdig, stilles den til at hæve ved stuetemperatur i 1 1/2 time.


Når dejen har hævet færdig, vendes den ud på et meldrysset bord, og rulles ud i et rektangel der er 40 cm bredt og 50 cm langt. Smørret smøres ud på dejen og sukker og kanel strøs jævnt ud over. Gnid det hele sammen med hænderne, så det alt sammen er jævnt fordelt.

Alternativ kan det også laves som kanelsnegle, hvor alle ingredienserne i remoncen røres sammen, og smøres ud på dejen.

Fold en tredjedel af dejen (den "lange" side) ind mod midten og folk den anden tredjedel ind over den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud så den er 30 cm bred og 50-60 cm lang. Skær den i 16 strimler på 1-2 cm hver. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så det bliver en "spiral". Gør dette 5 gange, så den får 5 snoninger - Pas på med ikke at klemme for hårdt, da remoncen ellers ryger ud. Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd og sno den 2 gange om den anden hånds pege- og langefinger, så du får en bolle. Læg den resterende dejsnip imellem de to snoninger, så den bliver presset ind i bollen og hæftes fast.

Hvis forklaringen ikke giver så meget mening, er der nogle billeder med det her og her

Sæt bollerne på et par bageplader med bagepapir, så snoningerne vender opad, og lad bollerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i ca. 2 timer.

Pensl kanelsnurrerne med æg, drys med sukker og bag dem ved 200 grader i ca 12-14 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist og nyd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar